پرورش قارچ یکی از مشاغل پرطرفدار است که روزبه‌روز بازار آن داغ‌تر می‌شود. در سالن‌های پرورش قارچ استفاده از وسایل و تجهیزات مناسب برای آنکه بدانیم چگونه دمای کمپوست را پایین بیاوریم، باعث بالا رفتن راندمان کار و کیفیت قارچ تولید شده می‌شود. در سالن‌های پرورش قارچ کنترل دما و رطوبت یکی از مهم‌ترین وظایف سالندار است.

علاوه بر اینکه سالندار تجهیزات و وسایل مناسب را برای سالن خود تهیه می‌کند تا بتواند دمای سالن و رطوبت سالن را کنترل بکند، رعایت یکسری نکات هر چند کوچک می‌تواند تأثیر بسیار زیادی در کنترل دما و رطوبت سالن داشته باشد. از این طریق کمک زیادی به سالندار می‌شود تا بتواند این دو فاکتور مهم یعنی دما و رطوبت را در سالن بهتر کنترل کند.

زمانی که کمپوست قارچ دکمه‌ای وارد سالن پرورش قارچ می‌شود و توسط سالندار روی قفسه‌ها چیده می‌شود، اولین مرحله چک کردن دمای مغز کمپوست است.

در یک ماه اول دمای مغز کمپوست باید بین ۲۳ تا ۲۷ باشد و در یک ماه اول این عدد باید به خوبی رعایت شود. در برخی از موارد یا بهتر بگوییم در برخی از مراحل پرورش قارچ در یک ماه اول یعنی از مرحله ورود کمپوست تا مرحله هوادهی و شوک دهی در هر یک از این موارد ممکن است دمای مغز کمپوست بالا برود و از حالت استاندارد خودش که ۲۳ تا ۲۷ می‌باشد، بالاتر شود.

در این صورت سالندار چکار باید بکند؟ پس در ادامه همراه ما باشید تا در مورد اینکه چگونه دمای کمپوست را پایین بیاوریم؟ شما را راهنمایی کنیم.

روش‌های کاهش دمای کمپوست

سالندار برای اینکه مغز دمای کمپوست را پایین بیاورد، باید نکات کاربردی زیر را انجام دهد:

  1. استفاده از پوشش مناسب: اگر سالندار روی کمپوست‌ها را با سفره پوشانده است، باید سفره‌ها را بردارد، به جای آن روزنامه پهن کند و روزنامه‌ها را نیز مدام خیس کند. چرا که این کار باعث می‌شود که دمای مغز کمپوست تا اندازه‌ای پایین بیاید.
  2. استفاده از کولرگازی: اگر در سالن پرورش قارچ کولرگازی وجود دارد، سالندار باید کولرگازی را روشن کند و تا زمانی که دمای مغز کمپوست به اندازه استاندارد نرسد، کولر را روشن بگذارد.
  3. استفاده از کولرآبی: اگر کولرآبی در سالن پرورش قارچ وجود دارد، با کمک کولرآبی هم می‌توان دمای مغز کمپوست را پایین آورد. هر چند که در یک ماه اول ورودی هوای تازه برای سالن پیشنهاد نمی‌شود.
  4. استفاده از فن: در صورت وجود فن در سالن پرورش قارچ، سالندار برای چند ساعتی فن را روشن کند تا دمای مغز کمپوست پایین بیاید.
  5. استفاده از هوای خنک در طول شبانه‌روز: برای خنک کردن سالن و به دنبال آن خنک کردن دمای مغز کمپوست می‌توان در طول روز و شب از ساعاتی که هوا خنک‌تر است استفاده کرد. به طور مثال سالندار شب‌ها که هوا خنک‌تر است فن را روشن کند تا دمای مغز کمپوست پایین بیاید.
  6. باز کردن دریچه اگزوز: اگر دریچه اگزوز در سالن وجود دارد، سالندار برای چند ساعتی دریچه اگزوز را باز بگذارد تا از این طریق دمای مغز کمپوست پایین بیاید.
  7. مرطوب کردن دیوارها و کف سالن: با خیس کردن دیوارها و کف زمین‌ها می‌توان به کاهش دمای مغز کمپوست کمک کرد.

سخن پایانی

دمای کمپوست معمولاً در فصل تابستان و در شهرهای گرمسیر ممکن است بالا برود. در فصل زمستان با ورود هوای تازه و بدون کمک گرفتن از سیستم کولرآبی یا کولرگازی یا فن می‌توان دمای مغز کمپوست پایین آورد.

برای کنترل بهتر شرایط محیطی در سالن پرورش قارچ، استفاده از تجهیزات مدرن و پیشرفته پرورش قارچ ضروری است. شما می‌توانید جهت تهیه تجهیزات مخصوص پرورش قارچ به قسمت فروشگاه سایت بروید.

همچنین اگر علاقه‌مند به یادگیری بیشتر درباره پرورش قارچ بوده یا به دنبال دوره‌های آموزشی جامع هستید که تمامی مراحل پرورش قارچ را شامل شود، پیشنهاد می‌کنیم پکیج آموزشی ما را تهیه کنید تا با زبانی ساده و روان تمامی نکات لازم را بیاموزید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *