آموزش پرورش قارچ

چگونه از پرورش قارچ کسب درآمد کنیم؟

چگونه از پرورش قارچ کسب درآمد کنیم؟

چگونه از پرورش قارچ کسب درآمد کنیم؟

چگونه از پرورش قارچ کسب درآمد کنیم؟ احتمالا اکنون که در حال مطالعه این مقاله هستید این سوال در ذهن شما نقش بسته است. همانطور که تا به اکنون متوجه شده اید، پرورش قارچ یکی از پر درآمد ترین شغل ها در کشور عزیزمان میباشد. شما با مطالعه این مقاله میتوانید به جواب این سوال دست پیدا کنید و با خیالی راحت به پرورش قارج در منزل و یا در محل های تخصصی و بزرگ‌تر بپردازید.
ما در این بخش به چند مورد از راه های فروش قارچ اشاره می کنیم تا شما متوجه بشوید که چگونه از پرورش قارچ کست درآمد بکنید.

پیدا کردن بازار فروش محلی

روش اول برای فروش قارچ، پیدا کردن بازار فروش محلی است. سود حاصل از پرورش قارچ و فروش به صورت مستقیم به طور کامل به خودتان می رسد و واسطه نخواهید داشت.
عرضه مستقیم محصول به میادین، میوه فروش، سوپرمارکت، فروشندگان لوازم فست فود، رستوران ها، کافه ها و … از راه های فروش هستند.
می توانید قبل از شروع به راه اندازی سالن خود با چند سوپرمارکت، میوه فروش و یا رستوران صحبت کنید و نظر آنها را جویا شوید.

فروش قارچ به صورت عمده

خریداران قارچ عمده معمولا افراد واسطه هستند که با قیمت کمتر کل محصول را از شما می خرند و فروش را خودشان انجام می دهند.
در این روش نیاز به بازاریابی و تبلیغات نیست و همه کار ها توسط فرد واسطه انجام می شود اما یک مشکل بزرگ دارد و این است که قیمت کمتری برای خرید قارچ شما پرداخت می شود اما مزیت بزرگ آن، دائمی بودن فروش شماست.

فروش قارچ در فضای مجازی و سایت

شما می توانید برای فروش محصولات سالن قارچ خود در فضای مجازی همچون اینستاگرام تبلیغات کنید و یا برای گسترش کسب و کار خود، وب سایت راه اندازی کنید.
مزیت فعالیت در فضای مجازی این است که توسط مشتریان بیشتری دیده می شوید و فروش بالاتری خواهید داشت.
مزیت دیگر فعالیت در فضای مجازی این است که می توانید پس از حرفه ای شدن در حوزه پرورش قارچ، خودتان به متقاضیان آموزش دهید و از این راه هم به درآمد برسید.

صادرات قارچ

صادرات قارچ رونق بسیار خوبی گرفته است و کشورهای همسایه از جمله عراق، امارات، کویت، قطر و … می توانند کشورهای مقصد شما برای صادرات قارچ باشند.
البته پیدا کردن بازارهای خارجی نیاز به تجربه و آگاهی دارد و برای شما که به تازگی در این راه قدم برداشته اید، شاید سخت باشد.

فراوری قارچ

شما می توانید با محصول سالن پرورش قارچ خود، ترشی قارچ، قارچ بلانچ شده، پودر قارچ، قارچ خشک و … درست کنید و از این راه هم کسب درآمد داشته باشید.

چگونگی کسب درآمد از پرورش قارچ

قارچ از مواد غذایی پر مصرف است و همیشه بازار فروش آن خوب است. از قارچ در تهیه انواع غذاهای آماده و کنسروی، فراورده های سوسیس و کالباس، سس ها و خوراکی های زیادی استفاده می شود و شما از صنایع مختلف مشتری خواهید داشت.
با این اوصاف، برای کسب درآمد از پرورش قارچ های خوراکی مشکلی نخواهید داشت. درآمد از پرورش قارچ، بستگی به هزینه ها هم دارد. هزینه پرورش قارچ شامل هزینه های ثابت و جاری می باشند.
هزینه های ثابت یعنی لوازم و تجهیزاتی که در ابتدای راه اندازی سالن خریداری می کنید و تا سال ها نیاز به خرید این وسایل نیست اما هزینه های جاری را در هر دوره از پرورش قارچ پرداخت خواهید کرد مانند خرید خاک، کمپوست و …
شما در ابتدای شروع به راه اندازی سالن پرورش قارچ باید هزینه های جاری را کنار بگذارید و بعد از فروش قارچ، میزان سود را جدا کنید. سپس مابقی پول یا همان سرمایه در گردش را برای خرید لوازم دوره بعدی هزینه کنید.
میزان برداشت قارچ بین ۲۳ تا ۲۷ درصد می باشد که این اختلاف برداشت به چند عامل پرورش علمی و اصولی، کاربلد بودن و تجربه شما، کیفیت کمپوست، کیفیت خاک پوششی و … بستگی دارد.
اگر در دوره آموزش پرورش قارچ به خوبی آموزش ببینید و نظم کاری را رعایت کنید، بیشترین برداشت را خواهید داشت.
در هر دوره کشت قارچ ۲ تا ۵ بار امکان برداشت محصول وجود دارد که طبق تجربه پرورش دهندگان قارچ از هر متر مربع در هر دوره کشت می توان ۳۰ کیلوگرم محصول برداشت کرد که در یک سالن با ۸۰ متر مربع حدود دو تن و هفتصد کیلوگرم قارچ می شود.
البته میزان برداشت محصول به عوامل بسیاری بستگی دارد و شما شاید در تجربه های اول نتوانید محصول زیادی تولید کنید.
در هر دوره کشت، در برداشت های اول محصول بیشتری می توان برداشت و به طور معمول میزان باردهی در برداشت های سوم به بعد کمتر است به همین دلیل کمپوست و خاک عوض شده و دوره کشت جدیدی طرح ریزی می شود.
با در نظر گرفتن توضیحات فوق و با یک حساب و کتاب ساده، می توان سود فروش را به دست آورد. فرضا اگر قیمت هر کیلوگرم قارچ ۵۰ هزار تومان باشد، ۷۰۰/۲ محصول در دوره قارچ ٬ کل درآمد از پرورش قارچ می شود ۱۳۵ میلیون تومان . که اگر هزینه کمپوست و خاک و کرایه و کارگر و…… را ۶۵ میلیون در نظر بگیریم٬ درآمد خالص پرورش قارچ در یک سالن ۸۰ متری حدودا ۷۰ میلیون تومان می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.